Припрема прве фазе пројекта „Пажљивкова смотра“ била је једна од тема седнице Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима на територији града Крагујевца. Реч је пројекту који се реализује у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја а који за циљ има унапређење свести и понашања деце у саобраћају. Пројекат је планиран у оквиру програмске активности саобраћајног образовања и васпитања.

На седници је било речи о припреми прве фазе пројекта. To je школска смотра која се одржава од 23.01.- 9.02. 2023. године у две предшколске установе и 11 основних школа. Деца ће се такмичити у познавању прописа о безбедности саобраћаја. Прво такмичење у Крагујевцу биће одржано 25. јануара у вртићу „Колибри“. Ученици првог и другог разреда из 11 основних школа такмичиће се 6. фебруара, док ће 7. фебруара бити оргнизовано такмичење у вртићу „Полетарац“ – каже Зорица Ђорић, начелник Градске управе за комуналне послове.

У наставку седнице разматрани су предлози чланова Савета који се посебно односе на безбедност деце и лица старијих од 65 година. Најављена је и израда предлога Стратегије безбедности саобраћаја града Крагујевца за период 2023 – 2033. године као кровни докумет града Крагујевца у области безбедности саобраћаја.