Одлуком жирија 12. Дунавског бизнис форума у Бањи Врдник, град Крагујевац добитник је посебног признања „Златни кључ Подунавља“ који симболизује отвореност града према окружењу. Награда се сваке године додељује заслужним градовима, компанијама и појединцима, за њихов допринос развоју и јачању просперитета Подунавља.

Престижно признање “Златни кључ Подунавља“ 12. Дунавског бизнис форума, уместо градоначелника Крагујевца Николе Дашића примио је Мирослав Петрашиновић, председник Скупштине града, а разлог за добијање ове престижне награде су програми међународне сарадње које град реализује и покретање више инфраструктурних и других пројеката.

Награда Дунавског бизнис форума коју је добио град Крагујевац и тим сарадника градоначелника Николе Дашића признање је за све оно што је урађено у претходном периоду. Град Крагујевац је био град отвореног срца, казао је Мирослав Петрашиновић председник Скупштине града. Склапали смо контакте, ширили међународну сарадњу и стекли јако пуно пријатеља и савезника како у окружењу тако и у свету. То је допринело великом броју страних директних инвестиција, то се показује кроз стварање нових фабричких постројења, кроз ширење наших индустријских зона, доласком Сименса, ширењем производних капацитета Вакернојзона и других компанија које долазе у Крагујевац. Поред тога град Крагујевац је продубљивао сарадњу са својим партнерским градовима као што је Инголштат, са другим државама као што је Израел, са Народном Републиком Кином, са многим нашим савезницима у Европи и у свету. Крагујевац је, по мишљењу жирија, постао пожељна средина за инвестирање и град са добрим пословним окружењем.

Иначе, дводневна манифестација Дунавски бизнис форум окупила је еминентне представнике земаља подунавског региона у области политике, дипломатије, економије, бизниса, науке и медија, а учесници конференције имали су прилику да у оквиру бројних панела истакну даље кораке у реализацији Дунавске стратегије.