У организацији Градске организације Црвеног крста и Службе за трансфузиологију Клиничког центра Крагујевац, под покровитељством града Крагујевца у Свечаном салону зграде Градске управе, данас и у уторак, 10. и 11. августа од 9,00 до 14,00 сати одржаваће се акција добровољног давања крви.

Акција у оквиру Летње кампање прикупљања јединица крви спроводи се у свим прописаним епидемиолошким мерама, а давањем драгоцене течности могу да јој се прикључе нови добровољни даваоци и све то ради обезбеђивања довољне количине крви за летње месеце. Почетку акције присуствовала је др Гордана Дамњановић, чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту.

Благовремено и континуирано прикупљање крви и лекова који се добијају из крви важан је предуслов за функционисање система здравствене заштите. Број добровољних давалаца крви национално је благо и ресурс. Град Крагујевац финансијским средствима у износу од милион динара годишње подржава промотивне активности ГО Црвеног крста, организовање и реализације акција доборовољног давања крви и због тога је пету годину заредом носилац признања “Најхуманије средине“.

Првог дана акције прикупљено је 30 јединица крви. Организатори позивају грађане да давањем драгоцене течности подрже акцију и сутра, 11. августа од 09,00 до 14,00 сати у Свечаном салону Градске управе.