За малишане и младе које на спортским теренима око Соколане у Старој радничкој колонији, окупља школа спорта која функционише у оквиру Невладине организације После кише, путем донације обезбеђено је 26 фудбалских и кошаркашких лопти. Донацију у виду спортске опреме школици спорта и женском фудбалском клубу Плава звезда, уручио је Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт.

Једна од првих посета након ступања на функцију члана Градског већа задуженог за спорт била је посета Старе радничке колоније. Са задовољством сам се одазвао позиву НВО После кише и Женског фудбалског клуба Плава звезда. Поред спортских терена који су у лошем стању, покиданих мрежа за голове и кошеве, деца су имала и веома једноставан захтев а то је недовољан број лопти за одржавање свакодневних тренинга, рекао је Предраг Стевовић, члан Градског већа. Уз помоћ донатора успели смо да решимо питање спортске опреме, а како је већ и најављено, Град почиње са реконструкцијом спортских терена. Нови изглед овај део града, на задовољство деце и младих па и свих суграђана ове месне заједнице очекујем да добије у наредних месец и по дана, најавио је Стевовић.

У оквиру Невладине организације После кише која између осталог промовише И здраве стилове живота, развој спорта и дружење деце и омладине у Месној заједници Стара радничка колонија, функционишу школице спорта. У Соколани се одржавају тренинзи каратеа, гимнастике и атлетике а на теренима испред свакодневно тренинзи фудбала и кошарке, каже Ивана Арсенијевић, тренер у женском фудбалском клубу Плава звезда. Она каже да клуб окупља 25 девојчица различитог узраста али да постоји и мешовита школа фудбала за девојчице и дечаке па лопте које су добили од великог су значаја за одржавање квалитетнијих тренинга.