И ове школске године град Крагујевац и Канцеларија за младе са Књажевско-српским театром организују Матине за младе. Први Матине у позоришној сезони почео је представом ’’Ко нема у вугла гугла’’ коју је по тексту Петре Цицварић режирала Слађана Килибарда, a гледали су је ђаци нижих разреда основних школа ”Светозар Марковић”, ”Радоје Домановић” и ”Сретен Младеновић”.

Матине за младе је заједничка идеја Канцеларије за младе и Књажевско – српског театра и показала се веома добром јер све већи број школа и младих се прикључују овој активности и долазе у позориште, каже Стефан Јовановић, помоћник градоначелника за младе и сарадњу са Универзитетом. Право је задовољство када видите велики број ђака испред позоришта. Тиме смо постигли наш циљ да ученицима од најнижих разреда приближимо позориште, културу, уметност, да стекну навику да посећују културна дешавања у граду, да их подстакнемо да своја интересовања развијају у том правцу и науче о правим вредностима, казао је Јовановић и истакао да је интересовање било велико и прошле године, што указује да смо на правом путу.

Матине отварамо представом ’’Ко нема у вугла гугла’’ која се бави темом интересантној и блиској тинејџерима и очекујемо да као и увек сала буде пуна, каже Младен Кнежевић, директор Књажевско-српског театра. Трудићемо се да такве теме, иако Позориште за децу и младе то врло лепо ради за млађу популацију, мало разрадимо и направимо још неке представе блиске младима.

Матине за младе у Књажевско – српском театру организује се једном месечно у данима када нема вечерњих представа на репертоару и гледамо да то буде први радни дан, да младима лепо крене радна недеља, додао је Кнежевић, директор театра.