Због великог интересовања младих, Књажевско српски театар и Канцеларија за младе, и ове сезоне организују Матине за младе. Позориште је јако важно, посебно за младе, зато што приказује приче које имају одређену поруку. То је посебно је важно у периоду одрастања и игрa вaжну улогу и у формирaњу стaвовa и вредности код младих особa и може имaти позитивне утицаје како нa социјaлизaцију, формирање личности, тако и на друштвену aфирмaцију млaдих. Управо због тога смо дошли на идеју да организујемо Матине за младе. Циљ Матинеа, поред едукативног каратера, јесте подизање културне свести код младих и враћање културе одласка у позориште као трајно усвојене потребе. Претходна сезона била је врло успешна, те се надамо да ће ова бити још успешнија, истако је Младен Кнежевић, директор Књажевско српског театра.

У заједничкој организацији Канцеларије за младе и Књажевско српског театра организовано је више Матинеа са великом посетом младих, а поједине представе извођене су више пута у току дана. Оваквим програмом желимо да пружимо младима једно ново позоришно искуство из којег ће изаћи богатији за многа сазнања која их се тичу. Са друге стране, усмеравање младих и увођење у културне институције јесте наша заједничка мисија, рекла је Марија Ђоковић из Канцеларије за младе.

Развијање навика и потреба из области културе и уметности, попут Матинеа за младе, доприноси и континуираном усавршавању младих, а уједно је позориште и место где се млади људи између себе повезују и препознају као уживаоци културних садржаја, али и стварају нова познанстава. Пратећи потребе младих можемо да идемо у корак са временом и свим оним што оно носи, поручују организатори.

Први Матине за младе у овој сезони одиграће се 19.септембра са почетком у 14 часова. Млади ће имати прилику да уживају у представи „Ко нема у вугла, гугла“.