Светски дан борбе против АИДС-а обележава се 1. децембра под слоганом:  „Equitable Access, Everyone’s  Voice“. Ове године Крагујевац ће тај дан обележити „Матинеом за младе“ у организацији Канцеларије за младе, Књажевско – српског театра и Омладине ЈАЗАС – а.

Млади ће имати прилику да уживају у представи „Ко нема у вугла, гугла“. Романтична комедија бави се младима, тинејџерима, шта их занима, колико модерна технологија утиче на њих и које су све позитивне и негативне стране, али….. ту је и љубав!

Том приликом младима, ученицима 7. и 8. разреда основних школа и средњошколцима,  биће уручени и едукативни промо материјали и брошуре које указују на значај превенције и колико је битно да воде рачуна о себи и свом здрављу.

Ово је први „Матине за младе“ који организују Књажевско – српски театар и Канцеларија за младе, а циљ је да на мало другачији начин приближимо позориште младима.

Матине за младе одржаће се 1.децембра у два термина, у 12 и 14 сати, у Књажевско – српском театру, уз поштовање свих прописаних противепидемијских мера.