Обновљени кошаркашки терен у Великом парку данас је званично отворио министар омладине и спорта Вања Удовичић. Годину дана сам био део једне велике спортске породице града Крагујевца и тада се врло добро знало да истински шампиони не само у кошарци већ и из других спортова морају да настану овде на кошаркашком терену у Великом парку.

Ко није прошао терен, тај не зна шта је крагујевачки спорт и не зна шта је истинско срце и мотив Шумадије, казао је министар Удовичић. Задовољство је што сам данас овде када терен добија ново рухо и што га остављамо вама да креирате нова спортска имена, али да пре свега будете сјајни, васпитани, образовани људи и да истрајете у својим сновима, поручио је минстар окупљеним младим кошаркашима на терену.

Обнављање кошаркашког терена у Великом парку помогла је Европска унија преко ЕУ ПРО програма са 147000 евра, чији је шеф Сектора за управљање пројектима Делегације ЕУ Штефен Худолин присуствовао отварању.

Нисам био потпуно сигуран у шта улазимо али када сам чуо приче и легенде о овом терену драго ми је што смо били у могућности да га обновимо заједно са градом Крагујевцем и министарством, казао је Худолин изразивши уверење да ће се на терену у будућности заиграти још пуно професионалаца.

Ово је култни  крагујевачки терен, ко год вреди у крагујевачкој кошарци овде је кренуо и овде је почео, казао је градоначелник Крагујевца Радомир Николић. Желео сам да га завршимо и поклонимо вама како би стасали и постали кошаркаши, прави и добри људи а сутра и ваша деца, казао је у свом обраћању Николић захваливши се ЕУ ПРО, Хуавеју и Телекому који се помогли да се игралиште реновира.

Иначе министар омладине и спорта Вања Удовичић обишао је данас и СББ Халу језеро и Градски стадион Чика Дача и том приликом изразио задовољство што је министарство помогло да се после 42 године реализује пројекат уградње лифта за инвалиде и обнови кров који је прокишњавао. Сарадњом града Крагујевца, Европске уније и Министарства омладине и спорта средјена је Хала језеро, обновљен кошаркашки терен, кроз ИПА пројекат завршавају се два дечија игралишта у вредности од 9,5 милиона динара, а према очекивањима Удовичића у наредна два месеца завршиће се пројектовање стадиона Чика Дача.

Када се услови промене и стекну објективне околности у другој половини године моћи ћемо да најавимо изградњу стадиона који као један од највећих капиталних пројеката треба да буде најлепши и најбољи стадион у овом делу Европе са 19 690 седећих места. Током обиласка спортских објеката и терена у које је Министарство омладине и спорта током протеклих пет годила уложило средства, министар Удовичић и градоначелник Николић разговорали су и о реновирању терена у школским двориштима, а град како је најавио градоначелник у наредном периоду планира да на „Пиварчету“ направи сличан терен као што је на „Кошу“.