Учесници пројекта „Можеш и ти постати млади предузетник града Крагујевца“ након завршетка тронедељне обуке, представили су своје бизнис идеје. Реч је о пројекту који за циљ има унапређење система подршке за повећање запошљивости младих кроз развој личних вештина и компетенција на локалном нивоу, а партнерски га реализују Град Крагујевац и Канцеларија за младе са Бизнис иновационим центром и Универзитетом у Крагујевцу. Презентацији у Бизнис иновационом центру, присуствовали су Момчило Сретеновић, директор центра а у име града помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом Стефан Јовановић.

Сматрам да је циљ постигнут осим што нам је намера била да млади стекну одређена знања и вештине кроз обуке и предавања, други важан део реализације пројкета је аплицирање и добијање бесповратних средстава за покретање сопственог бизниса, рекао је Јовановић, помоћник градоначелника.

Најбитније је да млади науче да развију и управљају својим пословним идејама и то је оно што је највредније у овим обукама. Да стекну знања и вештине да осмисле свој посао, развију га, да сутра буду одговорни порески обвезници који знају да се носе са тржиштем а њихов посао опстане, каже Иван Марковић, координатор и један од предавача БИЦ-а.

Пројекат „Можеш и ти постати млади предузетник града Крагујевца“ финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије. Основни циљ спројекта је унапређење система подршке запошљивости младих. Носилац пројекта је град Крагујевац.