На Економском факултету Универзитета у Крагујевцу данас је промовисано 105 мастер економиста. На свечаној додели диплома која је у епидемиолошким условима организована у амфитеатру студентима су се обратили декан Економског факултета др Петар Веселиновић, ректор крагујевачког Универзитета др Ненад Филиповић и градоначелник Крагујевца Никола Дашић.

Задовољство је бити пред младим колегама испред којих је будућност и који обогаћују овај град. Знање имате а ваше богатство је време о коме морате водити рачуна и распоредити их на ствари које волите. Градите се и усавршавајте јер је приликом запослења ваше знање све са чиме располажете и са којим стичете ауторитет, казао је градоначелник Дашић у свом обраћању на свечаној додели диплома мастер економиста. За разлику од старијих генерација, ви данас дипломирате под маскама због чега се искрено надам да ће баш ваша генерација, раме уз раме са вашим генерацијама у целом свету градити једно боље друштво у коме ће више новца ићи у здравствену заштиту него у наоружање, више у екологију и одрживе изворе енергије Ми смо своје путеве определили, а ви због времена као вашег највећег богатства можете да будете шта год пожелите и то од вас зависи. Захвалан сам што се трудите и све ове године радите на себи и поносан што овај град чините још лепшим, а на нама је да вам будемо подршка у животу и професионалној каријери колико год то можемо, казао је градоначелник Крагујевца.

Поред пандемије трудимо се да испунимо све обавезе, пре свега према студентима а посебно њихов завршни део јер их тиме уводимо у нови свет у коме тек треба да почну да развијају своје каријере, да се запошљавају и раде у својој струци што је за њих најважније, казао је др Ненад Филиповић, ректор крагујевачког Универзитета. Економски факултет јако брзо напредује и надам се да ће наставити тако да се развија и да ће имати што више студената који ће наћи посао у својој струци, казао је ректор Филиповић.

Епидемиолошки услови нам нису дозволили да промоцију уприличимо 16. децембра када је Економски факултет прослављао 60 година рада и постојања, тако да данас у отежаним условима промовишемо мањи број мастер студената. Реч је о студентима који су у последњих годину ипо дана дипломирали од којих је један део њих завршио основне академске студије на Економског факултету у Крагујевцу али има и оних са других факултета, рекао је декан др Петар Веселиновић. Дужи низ година на нашем факултету негујемо спој теорије и праксе и због тога смо покренули нове студијске програме. На основним академским и мастер студијама имамо два потпуно нова студијска програма и то Екомонију и пословно управљање и Пословну информатику. Први пут у историји факултета смо у сарадњи са ИТ компанијама и уз помоћ Националног акредационог тела и Владе Републике Србије успели да направимо симбиозу економије и информатике, али и два модула – електронско пословање и вештачка интелигенција у пословању. Најважније је, истакао је декан Веселиновић да смо у коресподенцији са привредом, свим пословним банкама, осигуравајућим друштвима и реалним сектором направили велику базу како би студенти могли практично да се усавршавају, што је велики искорак који ће се осетити у наредном периоду и који ће у пракси сигуран сам препознати и тржиште радне снаге.

Иначе, крагујевачки Универзитет данас је професору Економског факултета др Верољубу Дугалићу уручио Светосавску награду за животно дело.