Поред 14 возила Зимске службе ЈКП Шумадија, на рашчишћавању улица у приградском и на сеоском подручју, у Крагујевцу је од јутрос ангажовано још 11 екипа које су обезбедили ЈКП Водовод и канализација, Енергетика и Предузеће Корман пут.

Очекујем да у току дана одрадимо већи део посла и очистимо сва приградска насеља и сеоска подручја, рекао је градоначелник Крагујевца и командант Штаба за ванредне ситуације Никола Дашић након јутрошње смотре додатне механизације. С обзиром на то, да поред 14 возила ЈКП Шумадије, која су на терену, данас додајемо још 11 возила, очекујем да већина путних праваца првог и другог реда данас буду очишћени.

У овом тренутку ситуација је најбоља на главним саобраћајаницама, док је у приградским насељима нешто лошија. Снег је јуче коначно престао да пада, а то је један од услова да почнемо са чишћењем и третирањем улица. Данас очекујем конкретне резултате и то је један од разлога, зашто смо појачали број екипа на терену, како би што боље искористили престанак падавина, казао је Дашић.

Одлуку о ангажовању додатне механизације Штаб за ванредне ситуације донео је на основу упозорења Републичког хидрометеоролошког завода Србије на велике количине падавина. Само за 24 сата јуче је на територији Крагујевца и шумадијског округа пало чак 36 цм снега.

Поред ових 11 машина, ангажовано је и 14 возила ЈКП Шумадије, што значи да јутрос имамо 25 екипа које се налазе на 25 различитих праваца, истакао је Зоран Кочовић начелник Управе за ванредне ситуације МУП – а Србије који је истовремено апеловао на суграђане да имају стрпљења и разумевања. Он је подсетио да сви који имају потребу за чишћењем завејаног пута или имају проблем са снежним наносима, то пријаве Ситуационом центру града Крагујевца или Оперативном центру МУП – а Србије односно крагујевачкој Управи за ванредне ситуације.

Ова механизација биће ангажована све док се не очисти и задњи пут и не реши и задњи проблем који имамо на територији града Крагујевца односно на сеоском подручју.

Смотри додатне механизације, поред Ивице Момчиловића заменика градоначелника, присуствовали су и представници ангажованих предузећа.