Крај споменика „Успење“ подигнутом у славу погинулим Крагујевчанима у ратовима од 1990. до 1999. године, данас је на Видовдан одржан помен и положени венци и цвеће.

Венце су положили представници Удружења ратних војних инвалида и породица погинулих бораца Крагујевац, Градског одбора СУБНОР-а, Војске Србије, породице и пријатељи погинулих. У име града Крагујевца, венац је положио Мирослав Петрашиновић, председник Скупштине града Крагујевца.

Важно је да се сваке године на Видовдан окупимо крај споменика „Успење“ и сетимо се свих наших комшија Крагујевчана који су страдали током ратова деведесетих и НАТО агресије на Савезну Републику Југославију. То су људи који се се борили за српску државу и положили свој живот да би Срби и ван граница садашње Републике Србије, у Босни и Републици Хрватској могли слободно да живе. То су људи који су 1999. године бранили нашу земљу и од шиптарских терориста и од НАТО агресора. Наша је обавеза да се сваке године на Видовдан сетимо оних који су своје животе положили да би ми могли да живимо у слободној земљи, поручио је председник Скупштине Петрашиновић.