10.00 сати – Свечани салон Градске управе – члан Градског већа за образовање Душан Алексић, огранизује пријем за ученике ОШ “Слоуп” из Слоупа, из Републике Чешке, који су у оквиру програма међународне просветне сарадње, започетог 2007. године уз посредовање Чешке канцеларије у Крагујевцу и госпођице Кларе Веселе, гости ОШ “Милутин и Драгиња Тодоровић”. Сарадња се огледа у организовању студијских посета и размени ученика и наставника.

11.00 сати – сала 108 Градске управе – представљање инвестиције MR Businesses team-а у области хотелијерства. MR Business team је потписао уговор са International Hotel Group (IHG) који подразумева отварање хотела Holiday Inn Express у Крагујевцу у наредне две године. Поред градоначелника Николе Дашића са сарадницима, састанку ће присуствовати Проф. др Никола Макојевић,  Живорад Васић регионални директор IHG групе, а видео – линком ће се придружити и Hylko Versteеg, руководилац сектора за развој у Јужној Европи.

11.00 сати – Скупштинска сала – Регионални скуп о Етичком кодексу функционера локалне самоуправе, у организацији Сталне конференције градова и општина. Након уводне речи Ане Петровић помоћника градоначелника за културу и информисање, присутнима ће се обратити Марко Томашевић – заменик генералног секретара СКГО и Јелена Шарић – саветница, Мисија ОЕБС – а у Србији. На скупу ће бити представљени сврха и садржај Етичког кодекса, водич и пакет модела аката за примену Етичког кодекса.

13.00 сати – Дестилерија Певац ( Цветојевац бб ) – Седница Управног одбора НАЛЕД – а.

Изјаве за медије превиђене су у 12.50 сати – Виолета Јовановић извршна директорка НАЛЕД -а, Владислав Цветковић председник УО НАЛЕД – а и градоначелник Никола Дашић потпредседник Управног одбора НАЛЕД – а.

15.30 сати –  Свечана сала Ректората – почетак обуке за тестере у оквиру пројекта „Квалитетним кадром до квалитетног софтвера“ у присуству Стефана Јовановића помоћника градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом и Марка Лукића генралног секретара Универзитета.

17.00 сати – сала 108 Градске управе Градоначелник Крагујевца Никола Дашић са директором ЈКП Водовод и канализација и представницима три синдиката овог предузећа: Синдиката запослених у комуналној делатности, Синдиката Независност и Заједнице синдиката Србије у комуналној делатности потписаће Колективни уговор.
Колективни уговор којим се уређују права, обавезе и одговорности запослених у ЈКП Водовод и канализација закључује се због истека рока претходног који је потписан 2019. године, а чији је рок важења био три године.

                                                                                        Одељење за комуникације
www.kragujevac.rs