10.00 сати – Трг војводе Радомира Путника ( код споменика ) – Градоначелник Никола Дашић и Зоран Илић председник Основног суда у Крагујевцу обавиће примопредају кључа зграде Суда. Решењем Републичке дирекције за имовину, зграда Суда која је била у власништву Републике а којом је управљао Основни суд, сада постаје власништво града Крагујевца.

  • Изјаве за медије предвиђене су након обиласка Велике суднице на првом спрату.

11.00 сати – Свечани салон Градске управе – Стефан Јовановић помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом организује пријем за младе из Белорусије, Немачке и Шпаније – учеснике кампа у Аџиним ливадама, у оквиру Еразмус пројекта Youth Active for a Biodiverse Europe, који спроводи удружење Eko fun камп.

11.00 сати – Хотел Крагујевац – Црвени крст Крагујевац у сарадњи са Службом за снабдевање крвљу и крвним продуктима, уз подршку локалне самоуправе, организује Велику летњу акцију добровољног давања крви. Акција ће трајати од 10 до 16 часова. Акцију је подржало и Спортско привредно друштво Раднички које ће сваком добровољном даваоцу поклонити бесплатне улазнице за отворене базене.

Одељење за комуникације
www.kragujevac.rs