10.00 сати – сала 105 – тематски скуп „Како да сачувамо наш град од загађења“ који се организује у оквиру „Европске недеље локалне демократије“ у циљу подизања свести о важности очувања животне средине и укључивања грађана у процес доношења одлука у области заштите животне средине. Скупу ће присуствовати Стефан Никезић, члан Градског већа за унапређење и заштиту животне средине, Душан Алексић, члан Градског већа за образовање, представници Канцеларије за младе града Крагујевца и представници Одељења за заштиту животне средине.

11.00 сати – Свечани салон – пријем за чланове ансамбла Позоришта за децу Крагујевац , добитнике награда на два међународна и једном националном фестивалу. Пријему ће у име Града присуствовати Миљан Бјелетић, члан Градског већа за културу.

12.00 сати – сала 108 – радни састанак и потписивање споразума о сарадњи између Националног савета ромске националне мањине Републике Србије и града Крагујевца. Споразум ће у име града потписати Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту и Далибор Накић, председник Националног савета ромске националне мањине Републике Србије.  Радном састанку ће присуствовати Ивица Момчиловић, заменик градоначелника, Ивана Обрадовић, шеф Групе за родну равноправност, људска и мањинска права, Зоран Павловић, координатор за ромска питања, Јелена Митровић, директорка Центра за социјални рад и Гаги Васић, Ромски културно просветни центар.

Одељење за комуникације

www.kragujevac.rs