11.30 сати – Денино брдо – Улица Димитрија Руварца – почетак асфалтирања једне од улица на Денином брду које изводи град Крагујевац у оквиру Пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности. У склопу инфраструктурног опремања до сада је изведено више од половине радова на увођењу хидротехничке инсталације (водоводна линија, фекална и атмосферска канализација) у вредности близу 104 милиона динара. Асфалтирање улице Димитрије Руварца део је 1а фазе на изградњи саобраћајне инфраструктуре на Денином брду а почетку ових радова присуствоваће градоначелник Крагујевца Никола Дашић, заменик градоначелника Ивица Момчиловић и директор Предузећа за путеве, које је извођач радова, Љубиша Живковић.

12.00 сати – сала 105 зграде Градске управе – Састанак помоћника градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом Стефана Јовановића са деканима факултета крагујевачког Универзитета. Теме састанка су неприступачност зграда факултета студентима са инвалидитетом, разматрање модела за активније учешће студената у спровођењу летњих стручних пракси али и успостављање сарадње између града Крагујевца и Универзитета ради аплицирања и реализације заједничких пројеката. Састанку ће присуствовати члан  Градског већа за привреду Радомир Ерић, Владимир Марковић, директор Форума младих са инвалидитетом Крагујевац и Марија Ђоковић, координаторка Канцеларије за младе.

13.00 сати – Свечани салон – Представљање активности организација које се баве подршком бизнису и агробизнису а у циљу ефикаснијег умрежавања. Презентацији ће присуствовати члан Градског већа за равномерни и одржив развој села Дамјан Срејић, члан Градског већа за инвестиције и управљање пројектима Владимир Доби, директор Регионалне привредне коморе Крагујевац Предраг Лучић,  директор Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља, Ненад Поповић, заменик директора Бизнис иновационог центра Војислав Вељковић, директорка Центра за пољопривреду и рурални развој Крагујевац Зорица Јестровић.

 Прес центар

www.kragujevac.rs