9.30 сати – Институт Медицинских наука у кругу УКЦ Крагујевац – Покретни мамограф који је на иницијативу Савета за здравље града Крагујевца и Института за јавно здравље Србије ”Др Милан Јовановић- Батут” почео са радом 18. јула, обићи ће директорка Института Верица Јовановић, заједно са Горданом Дамњановић чланицом Градског већа за здравствену и социјалну заштиту, Слободаном Милисављевићем директором УКЦ Крагујевац и Славицом Лончар заменицом директора Дома здравља.

10.00 сати – Свечани салон Градске управе – Конференција за медије посвећена манифестацији Шумадијски дани шљиве, која ће под покровитељством града Крагујевца бити одржана од 29. до 31. јула у Страгарима. Поред Снежане Живановић Катић саветнице градоначелника и председнице Организационог одбора и Бојана Павловића директора Градске туристичке организације, о програмима манифестације говориће Зорица Јестровић директорка Центра за стрна жита, чланови Организационог одбора Славица Раденковић и Марко Лазовић директор Центра за неговање традиционалне културе Абрашевић.

11.00 сати – Свечани салон Градске управе – Душан Алексић члан Градског већа за образовање и Стефан Јовановић помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом организују пријем за ученике основних школа који су у оквиру размене деце боравили у Румунији.

17.00 сати – Скупштинска сала – Панел за труднице, у оквиру националне кампање „Појачајмо свест о заједништву и повећању наталитета“, а у организацији Клуба беба, трудница и мама. Панел ће отворити Гордана Дамњановић чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту, а након тога предвиђена су предавања на тему Припрема за порођај, Водич кроз породилиште, Први минути новорођенчета и Први дани са бебом код куће.

Одељење за комуникације
www.kragujevac.rs