10.30 сати – Бизнис иновациони центар – Хакатон, у оквиру четворогодишњег програма „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“ који спроводи Немачка агенција за међународну сарадњу (ГИЗ ) у партнерству са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог Републике Србије. У програму „Хакатхон“ у Крагујевцу учествује 25 младих, подељених у четири тима са исто толико различитих идеја. Они ће представити своје идеје за решавање проблема са којима се суочава локална заједница.

Хакатону ће присуствовати Стефан Јовановић, помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом.

12.00 сати – Скупштинска сала –  Поводом Међународног дана породице, град Крагујевац у сарадњи са предшколским установама „Ђурђевдан“ и „Нада Наумовић“, Центром за социјални рад „Солидарност“, Центром за развој услуга социјалне заштите „Кнегиња Љубица“ и Домом здравља Крагујевац организује конференцију „Заједница за децу и породицу“. Присутнима ће се на конферецији, на којој град Крагујевац представља програме и стратегије подршке родитељству и раном развоју, поред осталих обратити др Гордана Дамњановић, чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту, Милка Миловановић Минић, државна секретарка Министарства за бригу о породици и демографију, проф. и Јоси Ечевери Буркхарт, заменица директорке УНИЦЕФ-а у Србији.

18.00 сати – Kућа Светозара Марковића (ул. Светозара Марковића бр.21) –  Отварањем нове сталне поставке „Политички живот у Крагујевцу у другој половини 19. века“ ауторке Наташе Милосављевић, званично ће почети манифестација Ноћ музеја у Крагујевцу. Изложби ће у име града Крагујевца присуствовати Миљан Бјелетић, члан Градског већа за културу.

18.30 сати – Кућа Ђуре Јакшића (ул. Карађорђева 36а) – Изложба скулптура и ситне пластике из Виминацијума са уличним перформансом у оквиру које ће Миомир Кораћ, директор Археолошког института и руководилац пројекта Виминацијум одржати предавање. Изложби ће присуствовати градоначелник Крагујевца Никола Дашић.

Одељење за комуникације
www.kragujevac.rs