Програм посете потпредседника Владе и министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислава Недимовића, који ће са градоначелником Николом Дашићем, чланом Градског већа за равномерни и одрживи развој села и града Дамјаном Срејићем и директорком Центра за стрна жита Зорицом Јестровић обићи пољопривредна домаћинства на територији Крагујевца:

11,30 сати  – Рогојевац Плава сала – састанак са пољопривредницима

12,45 сати – Добрача – посета пољопривредном домаћинству Драгана Јовичића које се бави сточарством и земљорадњом.

Изјаве за медије предвиђене су након посете домаћинству Драгана Јовичића.

Током дана, министар Недимовић посетиће домаћинство Микице Милорадовића у селу Мала Врбица, а у Рамаћи породичну дестилерију Дар висова Николе Танасијевића и домаћинство Владе Радовановића.

Молимо занитересоване медије да потврде присуство на мејл infosluzbakg@gmail.com

11,00 сати – Велики парк – У оквиру акције „За осмех, за живот, за Гаврила“ лекари и техничари Завода за ургентну медицину Крагујевац одржаће курс прве помоћи за грађане Крагујевца. Грађани ће бити у прилици да се едукују и савладају основне вештине пружања прве помоћи.

12,00 сати – испред ТЦ Плаза – хуманитарни базар за Михајла и Димитрија Краговића. Базару ће присуствовати и Гордана Дамњановић чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту.

13,00 сати – језеро Бубањ – СУБНОР и ОРВС организују хуманитарну акцију прикупљања новчаних средстава за лечење двадесетдвогодишњег Душана Остојића, под називом „Буди хуман за Душана“. За Душаново боље сутра, две борачке организације куваће војнички пасуљ и гулаш, а сви који желе да пробају платиће донацијом за Душана Остојића. Акцији ће присуствовати и Гордана Дамњановић чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту.

 

                                                                                                                               Прес центар

www.kragujevac.rs