10.30 – Свечани салон – Конференција за новинаре на којој ће бити најављен форум ЗПУ- “Запошљавање младих – потребе привреде и могућности Универзитета”, који ће бити одржан 3. новембра у Ректорату Универзитета у Крагујевцу. Циљ организовања форума је да млади стекну одређена сазнања која ће утицати на њихову одлуку о будућем образовању и стручном усавршавању.  На конференцији ће говорити представници организатора форума: Сања Туцаковић, чланица Градског већа за локалну самоуправу, Стефан Јовановић, помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом, проф. др Ненад Филиповић, ректор Универзитета у Крагујевцу и Предраг Лучић, директор Привредне коморе Србије Регионалне привредне коморе Шумадијског и Поморавског управног округа.

12.30 – Свечани салон – Конференцијa за новинаре на којој ће бити представљен пројекат „Поново снажна и важна“, чији је циљ економско оснаживање незапослених жена. Пројекат реализује удружење „Путоказ Крагујевац“ као партнер, а носилац је удружење „Ларис“ из Чачка. Осим „Путоказа“, партнер је и Удружење жена из Јежевице. Пројекат је подржала Агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији (UN Women) у оквиру пројекта „Кључни кораци ка родној равноправности – фаза II“ који финансира Европска унија.

Присутнима ће се обратити др Гордана Дамјановић, чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту, Горица Бачанин, директорка крагујевачке филијале НСЗ,  Љиљана Петровић представница удружења „Ларис“ из Чачка, и Снежана Милисављевић, представница удружења „Путоказ Крагујевца“

13.00 – сала 105 – Округли сто на тему „Економско оснаживање незапослених жена, проблеми и перспективе“ са акцентом на жене старије од 45 година. Циљ је успостављање дијалога и сарадње између локалних актера у области запошљавања. Организатори овог догађаја су Град Крагујевац и удружење „Путоказ Крагујевац”.

 

Одељење за комуникације

                                                                                                           www.kragujevac.rs