Акција озелењавања града Крагујевца којом су обухваћене и градске школе и вртићи, настављена је данас садњом дрвећа у близини Шумаричког језера, на потезу у близини аутобуског стајалишта ( код скретања за Ораницу), и у двориштима основних школа „Свети Сава“ и „21. октобар“. Реч је о садницама за чију куповину су средства обезбеђена донацијама грађана. Садњи дрвећа присуствовали су Стефан Никезић, члан Градског већа за унапређење и заштиту животне средине и Душан Алексић, члан Градског већа за образовање. Засађено је укупно 15 садница јавора, 10 на потезу Десанкин венац у близини језера и по 5 у школским двориштима и оне су поклон граду и Крагујевчанима.

Данас настављамо акцију озелењавања нашег града. У близини Шумаричког језера, зановићемо један мали парк, након тога ћемо посетити две основне школе у чијим ћемо двориштима засадити дрвеће. На овај начин желимо да подстакнемо младе да брину о природи и желимо да наша деца удишу чист ваздух.Акција озелењавања ће се наставити и наредне године, а намера је да свако насеље има своју малу зелену оазу – рекао је Никезић.

Душан Алексић, члан Градског већа за образовање истакао је да на овај начин шаљемо поруку грађанима  да они сами могу нешто да учине за свој град, као и да је екологија, заштита животне средине и квалитет ваздуха који удишемо од изузетног значаја и треба да буде приоритет у нашем граду. Алексић је најавио да ће се акција озелењавања наставити и сутра, садњом дрвећа у дворишту вртића „Невен“.

Директорка ОШ „Свети Сава“ Јелена Стојановић Богдановић, захвалила се представницима града и грађанима који су донирали средства за саднице.

Нама то значи много јер је двориште наше школе велико, око 2 хектара. Имамо доста садница али свакако има простора и треба га додатно оплеменити. У дворишту планирамо да направимо пољске учионице које ће омогућити деци да један део наставе похађају на отвореном.То нам је пуно значило током септембра и октобра, када смо због пандемије корона вирусом били принуђени да доста часова одржимо у школском дворишту – рекла је директорка Јелена Стојановић Богдановић.