Екипе Јавног комуналног предузећа Шумадија Крагујевац наставиле су радове на изградњи и унапређењу путне инфраструктуре на територији града. Током викенда завршени су радови на рехабилитацији коловозног застора у делу улице Кнеза Милоша, на потезу од Даничићеве до улице Краља Александра Првог Карађорђевића.

Град Крагујевац наставља сa ревитализацијом свих путних праваца, путева и улица на територији града, каже Мирослав Петрашиновић, председник Скупштине града. У 2020. години асфалтирали смо и ревитализовали 82 улице, од којих је 36 урадило Предузеће за путеве Крагујевац, а 46 је поверено ЈКП Шумадија. И поред короне и тешке ситуације али и смањених прихода, град Крагујевац одговорном, буџетском политиком, средствима које смо предвидели буџетом и ребалансом, има довољно средстава да ради све док буду били адекватни временски услови за то, додаје Петрашиновић.

Захваљујући новој механизацији у континуитету је завршено асфалтирање дела улице Кнеза Милоша, у укупној дужини од 220 метара. Уграђено је око 240 тона асфалтне масе, а вредност радова је око 2,5 милиона динара. У наредном периоду планирамо асфалтирање Крфске улице, уколико то временски услови дозволе, рекао је Андреја Илић, извршни директор сектора услуга ЈКП Шумадија.

Након завршених радова на асфалтирању дела улице Кнеза Милоша обележена је хоризонтална и уграђена нова вертикална сигнализација и улица је пуштена у саобраћај. На раскрсници са улицом др Илије Коловића, поред постојећег постављена су два нова пешачка прелаза, чиме је унапређена безбедност пешака у овом делу града.