У Основној школи „Вук Стефановић Караџић“ реновирани су тоалети за ученике и наставнике. Радове вредности око 5,8 милиона динара које су финансирали ресорно министарство и град Крагујевац, посетили су данас Душан Алексић, члан Градског већа за образовање и Биљана Илић Стошић, начелница Шумадијског управног округа.

Основна школа „Вук Стефановић Караџић“ једна од старијих школа у Крагујевцу и већа у овом делу града је и једна од оних у коју се дуго није улагало а сада могу да се похвале новим, модерним тоалетима за ученике и наставнике. Поред канализационе и водоводне инсталације санирана је и електроинсталација, а недавно су дотрајали прозори и столарија замењени новим, казала је Биљана Илић Стошић, начелница ШУО. Школа са издвојеним одељењима у Трмбасу и Букуровцу има више од хиљаду ђака и преко 80 запослених и сада су добили амбијент и услове какви доликују савременој школи. У радове, вредности нешто мање од шест милиона динара, инвестирали су и држава и град, истакла је начелница Илић Стошић.

Члан Градског већа за образовање Душан Алексић каже да се град труди да прати конкурсе ресорног Министарства и друге фондове и у томе успева како би обезбедио средства за овакве и сличне пројекте. За реновирање инсталација у ОШ ”Вук Стефановић Караџић” добили смо 5 милиона на конкурсу Министарства просвете, а да би се обавили комплетни радови град је из буџета издвојио око 880 хиљада динара, каже Алексић и подсећа да су прошле године из истог фонда обезбеђена средства за замену столарије у ОШ ”Милоје Симовић” у Драгобраћи. У плану је да до краја године отпочнемо и радове на санацији мокрих чворова у ОШ ”Ђура Јакшић” где су инсталације такође старе више од 50 година. До 15. децембра ове године конкурисаћемо за финансирање још неколико пројеката за друге основне школе у граду јер су за следећу годину у плану значајне инвестиције у предшколско, основно и средњошколско образовање, истакао је Алексић.

Радови су трајали два месеца и квалитетно су урађени, оценио је директор школе Бојан Конатар. Реновирањем тоалета и заменом столарије умногоме су побољшани услови у школи. Радимо и на реновирању базена који због епидемије ковида 19 није био у употреби две године и где ћемо, надам се, наставу физичког васпитања одржавати у другом полугодишту, казао је он и додао да је за школу важна још и реконтрукција спортских терена у школском дворишту. Недавно је дотрајала столарија замењена новом, урађена је фискултурна сала и кабинети, реновирана је и школска кухиња. За све нас је најважније да те инвестиције чувамо и одржавамо, чему поред осталог и учимо наше ђаке, рекао је директор Конатар.