Градоначелник Крагујевца Никола Дашић са чланом Градског већа Предрагом Стевовићем отворио је данас новоизграђено игралиште за децу у насељу Ердеч у присуству представника Савета месне заједнице и мештана. У складу са стандардима безбедности, савременом сертификованом подлогом и модерним мобилијаром у вредности од 1,4 милиона динара малишанима овог дела града предат је на употребу рекреативан спортски садржај.

Градоначелник је истакао да паркови, игралишта и отворени спортски терени имају велики значај за здрав и квалитетан развој града и квалитет живота мештана у том делу али су и својеврсан подстицај младим родитељима.

Ми бринемо о нашој деци и то је оно што је за нас најбитније, поручио је градоначелник Дашић. Ово је инвестиција у вредности од 1,4 милиона динара, а радове су припремили, извели и опремили мобилијаром за игралишта радници предузећа Шумадија ДЕС.  Град Крагујевац никада није више улагао у сређивање дечијих игралишта и терена на отвореном јер тежимо томе да сваки део града добије безбедан, савремени простор за игру најмлађих и рекреацију младих, рекао је градоначелник Крагујевца Никола Дашић.

До сада су реновирана три игралишта и отворени терен за мале спортове које је Комисија у складу са намером градске администарције на челу са градоначелником Дашићем, издвојила као приоритете, а у оквиру програма ревитализације, обнављања и изградње нових игралишта и отворених спортских терена за децу и младе у свим деловима града и приградских насеља, подсетио је Предраг Стевовић, члан Градског већа задужен за спорт.

Циљ нам је да континуирано радимо на правилном развоју пре свега забавних и спортских садржаја и како би деца и млади имали квалитетну, креативну понуду ради њиховог здравог и правилног развоја. Овакве активности убудуће ће имати континуитет и радићемо на томе да сваки део града добије сертификована игралишта, отворене спортске терене, фунционалне, осветљене улице. Ово игралиште је само једно у низу којим желимо да будемо пример осталим локалним самоуправама и покажемо нашу намеру у стварању бољег и лепшег Крагујевца, рекао је Стевовић и најавио ускоро отварање новог игралишта у Великом пољу.

Никола Вученовић, заменик председника Савета МЗ Ердеч је рекао да су претходну годину испратили поделом новогодишњих пакетића најмлађима а да је нова отпочела у духу бриге о њима, отварањем савременог игралишта.

Прошле године смо имали једну веома значајну инвестицију а то је отварање фискултурне сале у Основној школи ’’Доситеј Обрадовић’’. Желимо да наставимо у том правцу и решимо питање отворених спорстких терена, пре свега фудбалског али и нека инфраструктурна питања, казао је Вученовић, заменик председника Савета месне заједнице Ердеч.