О буџету града Крагујевца за 2019.годину на седници 20. децембра

///О буџету града Крагујевца за 2019.годину на седници 20. децембра

Председник Скупштине града Крагујевца Мирослав Петрашиновић одржао је данас консултације са шефовима одборничких група, после којих је заказао редовно 21. заседање градског парламента за четвртак 20. децембар са почеком у 09.00 сати.

Најзначајнија тачка седнице биће Одлука о буџету града Крагујевца за 2019. годину.

По Закону о буџетском систему Републике Србије у обавези смо да до 20. децембра донесемо буџет за локалну самоуправу. После спроведене јавне расправе од 7. до 10. децембра, предлога и сугестија на нацрт буџета који су грађани могли да погледају на званичном сајту града Крагујевца, огласној табли Градске управе и по месним заједницама није било, тако да је нацрт буџета за 2019. годину Градско веће по усвајању, упутило Скупштини града на разматрање и одлучивање, казао је Петрашиновић.

Буџет за наредну годину, који износи 7 милијарди 123 милиона је рационалан и конципиран на једнаким и реалним приходима и расходима, оценио је председник Скупштине и додао да буџет града Крагујевца за 2019. годину предвиђа и доста инвестиционог улагања. За изградњу нових и одржавање постојећих путева наредне године предвиђено је 84 милиона динара, за развијање канализационе мреже 33 милиона, обнављање објеката основних школа “Јулијана Ћатић” у Чумићу, “19. октобар” у Маршићу, “Доситеј Обрадовић” и “Милутин и Драгиња Тодоровић” 58 милиона, адаптацију кухиње предшколске установе 40 милиона, а износ од 24 милиона динара планиран је и за изградњу бунара на сеоском подручју.

Када се погледа класификација буџета, Петрашиновић истиче да се види да је то развојни буџет који предвиђа инвестициона улагања, а са друге стране и рационалан, јер су трошкови и приходи за наредну година планирани на рационалан начин.

2018-12-15T12:23:13+00:0013. дец 2018. @ 11:17|Категорије: Односи са јавношћу|
Промени величину слова
Контраст
Ова страница користи колачиће, због унапређења Вашег корисничког искуства. Наставком истраживања странице, Ви прихватате употребу колачића. Ако су Вам потребне додатне информације и/ или не желите да имате колачиће када користите страницу, посетите део О ЗАШТИТИ ПРИВАТНОСТИ. Прихватам