Крагујевац – Мека за инвеститоре

Крагујевац данас постаје све привлачније место за живот, за започињање сопственог посла, долазак страних инвеститора, град младих које треба охрабрити да у њему остану јер нам је потребно њихово знање, памет и оптимизам. Од “долине глади” какав је био током деведесетих, Крагујевац данас постаје ” мека за инвеститоре “, град са позитивном пословном климом и убрзаним локалним економским развојем о чему говори и сертификат Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД).

Једна од највећих светских аутомобилских компанија, италијански Fiat , потписао је уговор о заједничком улагању са Републиком Србијом у крагујевачку фабрику “Застава аутомобили” који, према оцени стручне јавности и медија, значи ревитализацију српске ауто-индустрије, нова радна места и стимулисање развоја низа других сектора у граду.

Једна од водећих мултинационалних компанија Plaza centar , започела је градњу модерног мултифункционалног пословно – тржног центра у крагујевачком насељу Стара радничка колонија. За инвестирање у Крагујевацопределили су се и Merkator Metro Tuš Supernova Nelt Forma ideale , због чега је град на Лепеници тренутно једно од највећих градилишта у Србији. Располажемо најбоље инфраструктурно опремљеним земљиштем и саобраћајним коридором који омогућава брзу и сигурну везу са окружењем. До 2010.године, Крагујевац ће ауто-путем Крагујевац-Лапово бити повезан са европским Коридором 10.

Низом повластица за инвеститоре, великим инфраструктурним и пројектима локалног економског развоја,Крагујевац је широм отворио своја врата свима који препознају позитивне вибрације у пословном окружењу, имају визију и желе пословни успех, здраву конкуренцију и профит. Крагујевац је и ове године проглашен “ градом будућности ” и најбољим домаћином у Србији.

Оптимизам који се шири Шумадијом више се не може зауставити!  Добродошли!