Обавештење о полагању испита о познавању града Крагујевца и прописа из области такси превоза

///Обавештење о полагању испита о познавању града Крагујевца и прописа из области такси превоза

РЕПУБЛИКА СРБИЈА
ГРАД КРАГУЈЕВАЦ
ГРАДСКО ВЕЋЕ
КОМИСИЈА ЗА ПОЛАГАЊЕ ИСПИТА
ЗА ОБАВЉАЊЕ ТАКСИ ПРЕВОЗА
Број: 060-9/19-V-01-01
Дана: 10.01.2019. године
Крагујевац

Обавештење о полагању испита о познавању града Крагујевца и прописа из области такси превоза

Комисија за полагање испита за обављање такси превоза, обавештава кандидате за такси возаче да ће се полагање испита о познавању града Крагујевца и прописа из области такси превоза одржати у уторак 29. јануара 2019. године, у канцеларији 506 Скупштине града, са почетком у 13 часова. Провера знања вршиће се према редоследу пријављивања.

Кандидат који полаже испит треба да испуњава следеће услове:

  1. да поседује возачку дозволу ”Б” категорије најмање 3 године, не рачунајући пробни период;
  2. да има звање возача путничког аутомобила трећег степена стручне спреме или звање возача аутобуса и теретног моторног возила четвртог степена стручне спреме или звање техничара друмског саобраћаја или звање возача специјалисте петог степена стручне спреме;
  3. да има радно искуство на пословима возача моторног возила од најмање пет година;
  4. да има уверење о здравственој способности за управљање моторним возилом које је прописима којима се уређује безбедност саобраћаја на путевима утврђено за возаче којима је управљање возилом основно занимање.

Испит се организује на основу Правилника о програму и начину полагања испита о познавању града Крагујевца и прописа из области такси превоза (”Службени лист града Крагујевца” број 37/15) и на основу Закона о изменама и допунама Закона о превозу путника у друмском саобраћају (“Сл. гласник РС”, бр. 83/2018).

Пријављивање испита за текући испитни рок траје до 20. јануара 2019. године. Пријаве поднете после тог датума, преносе се у следећи испитни рок.
Уз пријаву, кандидат прилаже доказе за испуњавање услова наведених у обрасцу пријаве.

Кандидат треба са собом да понесе личну карту на увид.

Кандидатима који успешно положе испит, Градско веће издаје сертификат о познавању града Крагујевца и познавању прописа из области такси превоза, као услов за добијање такси дозволе возача.

За додатне информације обратити се на телефон (034) 306 225.

ПРЕДСЕДНИК КОМИСИЈЕ
Владан Ристић

2019-01-10T13:11:09+00:0010. јан 2019. @ 13:11|Категорије: Сервисне информације|
Промени величину слова
Контраст
Ова страница користи колачиће, због унапређења Вашег корисничког искуства. Наставком истраживања странице, Ви прихватате употребу колачића. Ако су Вам потребне додатне информације и/ или не желите да имате колачиће када користите страницу, посетите део О ЗАШТИТИ ПРИВАТНОСТИ. Прихватам