Поводом обележавања 3. децембра – Међународног дана особа са инвалидитетом, СПД Раднички у сарадњи са удружењима особа са инвалидитетом, под покровитељством града Крагујевца одржао је низ активности, речено је на конференцији одржаној у Центру за спорт и рехабилитацију ОСИ Искра. У присуству члана Градског већа за спорт Предрага Стевовића,  представнице Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Биљане Зекавице, представника и чланова удружења ОСИ и пријатеља, у задужбини Делта Холдинга, директор СПД Раднички Братислав Ураковић, подсетио је на недавно потписан протокол о сарадњи са представницима 29 удружења особа са инвалидитетом. Овим документом спортско друштво се обавезало да у објекту Центра Искра уступи на коришћење теретане и прес салу за одржавање радионица и обука, рекреације и рехабилитације за потребе чланова свих удружења особа са инвалидитетом у граду. Данас идемо корак даље, најавио је директор Ураковић, развијамо сарадњу са установама и удружењима из Шумадијског округа како би и њима отворили врата и омогућили коришћење простора у пуном капацитету.

Крагујевац је град који велики допринос даје у унапређењу положаја лицима са инвалидитетом. Тенденција није само декларативна већ низом активности које се промовишу видимо да је свим грађанима омогућено да једнако и равноправно учествују у друштвеном животу заједнице јер само такво друштво може бити просперитетно, рекла је Зекавица, представница ресорног министарства. Оваквим и сличним активностима поручујемо да је о правима и могућностима особа са инвалидитеом потребно говорити сваког дана јер су равноправни чланови наше породице, колектива, грађани Републике Србије и могу дати велики допринос развоју свог друштва, једнаки су са једнакима, поручила је Биљана Зекавица, помоћница министра.

Крагујевац као град спорта истрајно и у континуитету посвећено ради на подизању колико спорта за општу популацију толико и спорта за особе са инвалидитетом. У прилог томе говоре успеси наших спортиста и параспортсиста који у свој град доносе најсјајније медаље са различитих спортских такмичења. Посебан акценат стављамо на удружења која представљају права и потребе особа са инвалидитетом јер су наша одговорност и наша обавеза, рекао је Предраг Стевовић, члан Градског већа и додао да се кроз годишњи програм финансирају њихове активности поред подршке у организацији спортских кампова за особе са инвалидитетом. Тако ћемо и наставити, рекао је Стевовић, члан Градског већа и подсетио на успехе  Драгана Ристића, јединог параспортисту испод Дунава и Саве који је са овогодишњих Параолимпијских игара у свој град донео две златне медаље у стрељаштву. Свега тога не би било да Град Крагујевац не посвећује једнаку пажњу клубовима особа са инвалидитетом.

Централни догађај обележавања Међународног дана ОСИ одржан је у спортској хали Гордана Гоца Богојевић на којој су своје вештине приказали рекреативци и спортсисти ОСИ у стреличарству, боћању, пикаду, стоном тенису, шаху за слепе и слабовиде. У Центру ”Искра” биће одржана промоција стрипа Удружења родитеља лица са посебним потребама ”Егал”.