Резањем славског колача и химном Светом Сави Прва крагујевачка гимназија обележила је школску славу, у складу са епидемиолошком ситуацијом, у присуству градоначелника Николе Дашића, председника Скупштине града Мирослава Петрашиновића и начелнице Шумадијског управног округа Биљане Илић – Стошић са сарадницима.

Ове године Савиндан обележавамо физички значајно скученије него раније, али са истим жаром у срцу, казао је градоначелник Дашић честитајући славу свим просветним радницима и ученицима који се образују у нашем граду и у нашој лепој земљи. Желим да по узору на Светог Саву нашег великог светитеља и просветитеља, у будућности учине нашу земљу још провећенијом, још лепошом, бољом и модернијом, рекао је Никола Дашић.

Поздрављајући госте и награђене ученике директорка Прве крагујевачке гимназије Славица Марковић подсетила је да се сваке године на Савиндан слави просветитељско дело Растка Немањића са надом и вером да ће вечно живети у нама, у школама, у нашем граду и да никада неће бити заборављено. Да ћемо се учити на ономе што је он говорио, што је писао, поштовати све то што је остало забележено и што је народ преносио са колена на колено, рекла је Славица Марковић.

Том приликом, по традицији, најуспешнијим ученицима уручене су награде из фондова Петронијевић, Радомир Путник и Славица Јевтић.