Градоначелник Крагујевца, Никола Дашић и члан Градског већа за привреду Радомир Ерић, посетили су фирму „Униор компонентс“ где су се у разговору са руководством упознали са пословним резултатима, али и инфраструктурним проблемима у чијем решавању ће град посредовати.

Словеначко предузеће „Униор компонентс“ успешно послује у нашем граду већ 15 година. Настало је 2005. године приватизацијом крагујевачке фабрике „Застава алати“. Производни програма који чине провлакачи и заварене конструкције, нашао је примену у аутомобилској, авио и војној индустрији у 18 земаља света.

Униор је озбиљна компанија која у Крагујевцу послује стратешки на дуги рок и то показује кроз свој константан развој и улагање у опрему, простор у коме послује, а пре свега у људе. На мене је оставила утисак информације да је просечна зарада нешто преко 800 евра у нето износу, што далеко превазилази републички просек и то је рол модел коме треба да се тежи. Град ће се наћи на услузи привреди, јер привреда је та која подиже град заједно са образовањем. Ми морамо да обезбедимо добре услове за рад свим перспективним компанијама у Крагујевцу, истакао је градоначелник Никола Дашић, приликом посете овој фирми.

Представници Униора истакли су да им је за стабилност процеса производње најважније редовно и континуирано снабдевање енергентима као и приступна саобраћајница како би купци и пословни партнери лакше долазили до њих.

Оно што од нас Униор компонентс очекује јесте да им обезбедимо услове у којима неће зависити од инфраструктуре, нити од било којих других евентуалних могућих ексцеса који се могу десити пре свега на нивоу расподеле електричне енергије, грејања. Због тога је неопходно да Енергетика буде стабилан фактор у целој овој причи, рекао је Дашић.

Директор предузећа “Униор компонентс”, ЉубинкоМијаиловић изразио је задовољство у име менаџмента јер је ово прва званична посета једног градоначелника Крагујевца њиховој компанији.

Овој фирми је од тренутка приватизације остао проблем инфраструктуре или план детаљне регулације овог простора, као и нерешен проблем статуса Енергетике и снабдевања свих у окружењу, па и нас. Апсолутно сам уверен да и један и други задатак можемо заједно урадити до краја, и да ће након овог састанка са градоначелником, град имати вољу и услове да то спроведе. Енергенти су нам важни ради стабилности процеса рада и поузданости према купцима, а инфраструктура због купаца који долазе из целог света. На овој локацији послује још пет компанија које такође имају захтевне и озбиљне купце, рекао је директор Мијаиловић.

БранкоБрачко, председник Надзорног одбора и члан управе Униора захвалио се представницима града на посети и намери да побољшају услове у којима фирма послује. Он је истакао да запослени за њега представљају најважнији ресурс и да је поносан на „Униор компонентс“ у Крагујевцу, која најбоље послује од 22 компаније колико их има у групацији.