Град Крагујевац расписао је Јединствени јавни конкурс за пријем деце на целодневни боравак у предшколске установе чији је оснивач град за радну 2019/2020. годину у складу са расположивим капацитетима Предшколских установа „Ђурђевдан“ и „Нада Наумовић“.

Комисија ће почев од понедељка 8. априла примати потребну документацију и захтеве радним данима од 09. 00 до 15.00 у улици Првослава Стојановића 10, канцеларији број 4 (други локал од канцеларије МУП-а ПУ Крагујевац у Ердоглији) до 7. маја.

Од ове године уводимо јединствени конкурс за пријем деце у државне вртиће који траје 30 дана и родитељи неће имати могућност да у току године ван конкурса предају документацију. Овакву одлуку смо донели због планирања буџета и планова за изградњу још два нова вртића, каже Гордана Марковић, начелница Градске управе за ванпривредне делатности. Она објашњава да родитељи који стекну право да упишу своје дете у државни вртић неће моћи то право да одбију како би дете уписали у неки од приватних вртића. То ће моћи да ураде само они родитељи који већ имају једно дете уписано у приватни вртић. За разлику од претходних година када су родитељи могли да конкуришу за пријем детета тек кад оно наврши 6 месеци, од ове године старосна граница пријављивања на конкурс практично и не постоји. Родитељи ће моћи да поднесу захтев и уколико се дете роди током трајања конкурса, с тим што уговорна обавеза креће од тренутка када се стекну услови да дете крене у вртић, појашњава Гордана Марковић.

Позивамо све родитеље који су заинтересовани да им дете крене у вртић у радној 2019/2020. години да сада конкуришу јер накнадног конкурса за државне вртиће неће бити, а тек по објављивању листе чекања за пријем деце у државне вртиће, моћи ћемо да видимо колико ће деце моћи да буде примљено у приватне вртиће, апеловала је начелница ГУ за ванривредне делатности.

Иначе, од ове године родитељи ће моћи да поднесу захтев и електронским путем, преко портала еУправе Републике Србије, односно дела који се односи на еВртић. По истеку конкурса очекивања су да ће прилиминарна листа за пријем деце бити објављена најкасније до 15. јуна а родитељи ће за евентуалне приговоре имати рок од осам дана по објављивању листе.