Због усклађивања реда вожње са распоредом одржавања наставе у школама и потребама ученика и грађана на територији града Крагујевца, ЈКП Шумадија урадила је измену у реду вожње на линијама 600 (Крагујевац – Сугубина – Први ракаљ) и 602 (Крагујевац – Рогојевац – Рамаћа – Каменица). Измена реда вожње важи од недеље 1. новембра.

На линији 600 полазак је померен  на 11,15 сати из Крагујевца. Ради се о линији која саобраћа до Првог ракља, одакле је полазак у повратку померен на 11,45 сати. Додат је још један полазак са Првог ракља у 20:45 сати  и убудуће ће саобраћати преко Велике Сугубине, рекао је Александар Поповић, руководилац Сектора јавног транспорта путника ЈКП Шумадија.  Возило са линије 602 убудуће ће саобраћати у 9,30 сати и то преко Добраче и Рамаће, а полазак из Каменице ће од недеље 1. новембра бити 10,45 сати преко Рамаће и Добраче. Из Крагујевца до Рогојевца возило ће полазити у 14,05 сати и саобраћаће до Каменице преко Бара, а у повратку у 14,55 из Каменице преко Рамаће и Добраче, објаснио је он и истакао да је корекција линије 602 извршена на захтев школе у Барама.

Саобраћај је један од кључних елемената квалитетног и комфорног живота. Измена реда вожње на линијама 600 и 602 је практична корекција на захтев грађана који је користе, рекао је Зоран Младеновић, заменик председника Скупштине града. На претходној седници градска Скупштина је донела одлуку о приватно-јавном партнерству у области саобраћаја и у наредном периоду радиће се план вожње у циљу унапређивања јавног превоза поред постојећих повластица. Први и основни путоказ за прављење новог плана јесу интереси грађана и њихове потребе, поручио је Младеновић и позвао грађане да у сарадњи са саветима месних заједница поднесу своје захтеве како би будући уговори били комплетни и детаљни и у складу са потребама грађана.

Иначе, према речима представника ЈКП Шумадија градски превоз фунционише редуковано, између летњег и редовног реда вожње и у складу је са превозним захтевима корисника. Поласци возила су у знатно мањи у периоду ванредне ситуације јер је и број корисника јавног превоза смањен за готово 30 одсто. Преветивне мере се примењују, ради се дезинфекција возила, уз помоћ надлежних служби контролише се ношење заштитних маски возача и путника у возилу и друге мере.