На првој редовној седници Скупштине града пред одборницима се нашао обиман дневни ред са 18 тачака. Најпре је, због оставке Бориса Ковачевића, потврђен мандат одборници Марији Стевановић са Изборне листе Крагујевачка прича и толеранција – Борис Ковачевић Шума, која је затим положила заклетву. Дужност шефа одоборничке групе Крагујевачка прича обављаће Едис Дургутовић.

Формирана је још једна одборничка група Партија уједињених пензионера Србије. Шеф одборничке групе је Ратко Томашевић.

Када су се стекли услови за рад и одлучивање најпре је разматрана Иницијатива за подизање споменика професору Панти Милановићу у Горњим Јарушицама, коју је својим гласом подржало 72 одборника. Иницијатива је потекла од Месне заједнице Горње Јарушице, која је на захтев групе грађана, тражила одобрење да сопственим средствима, у знак захвалности подигну споменик професору Панти Милановићу, на платоу испред Дома културе у том селу.

Милановић је рођен 1856. године у Горњим Јарушицама где је завршио и основну школу. Био је професор математике и хемије у Првој крагујевачкој гимназији. Дужност директора у тој школи обављао је од 1906. до 1914. године. Учесник је Балканских ратова и Првог светског рата, одликован орденима. Преминуо је 1926. године у Крагујевцу.

На седници је донета и Одлука о пружању подршке за унапређење и заштиту старих лица кроз предлагање активности и мера. Активности ће се спроводити кроз развој унутар генерацијске, међугенерацијске сарадње, одговорности и солидарности, унапређење интеграције старих лица у своју природну животну средину, јачање њихове активности и постојеће социјалне мреже; пружање услуга кроз заштиту која се заснива на високим етичким принципима и моралним нормама, применом начела једнакости и неприхватања дискриминације и занемаривања старих особа по било којој основи, као и анализи потреба старих лица у руралним срединама, доступност услуга на селу, здравствене и социјалне заштите и других јавних услуга.

Усвојена је и одлука о правима доборовољних давалаца крви у области здравствене заштите, којом се права не умањују, већ је реч о усклађивању са Законом о здравственој заштити. Захваљујући тим људима и доброј сарадњи са Црвеним крстом и Службом за трансфузију Клиничког центра, како је речено, Крагујевац је и ове године, пети пут, понео признање за најхуманију средину са 8000 јединица крви прикупљених током године.

У оквиру тачке избори, именовања и постављења, у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом, а због повећане потребе за безбедност и заштиту здравља становништва, у циљу спречавања ширења епидемије COVID – 19 усвојен је предлог да се за чланове Градског штаба за ванредне ситуације именују проф. др Предраг Саздановић в.д. директор Клиничког центра, доц.др Драган Васиљевић в.д. директора Инстититута за јавно здравље, др Гордана Ђокић директорка Завода за хитну медицинску помоћ и др Василије Антић директор Дома здравља.

На седници су разматрани и усвојени предлози одлука о изменама и допунама Статута установа културе, као и предлози аката о давању сагласности на расподелу добити у јавним, јавно – комуналним предузећима и привредним друштвима.