Уз благослов Његовог преосвештенства епископа шумадијског господина Јована, у храму Светог Саве на Аеродрому подељено је 100 хигијенских пакета помоћи социјално угроженим породицама које је донирала докторка Мирјана Андрејевић Кри из Немачке, наша суграђанка и почасни грађанин Крагујевца.

Додели пакета присуствовала је Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту. Ова хуманитарна акција реализује се у сарадњи са Банком хране Крагујевац, Центром за социјални рад и братством храма Светог Саве на Аеродрому.

Град Крагујевац брине о свима вама, о социјално угроженим породицама, али је свака донација изузетно важна, поготову када долази од људи који су хуманисти, којима је Србија у срцу и који баш на данашњи дан желе да вам помогну. У име града, велику захвалност упућујем великом донатору, почасном грађанину нашег града, докторки Мими Андрејевић Кри – рекла је Гордана Дамњановић.

Пакети садрже основна средства за хигијену и дезинфекцију. Време санкција, када је била отежана набавка основних средстава за живот и медицинског материјала, покренуло је докторку Мирјану Андрејевић Кри, да у Немачкој оснује хуманитарну организацију Прохуман, преко које је слала помоћ за Србију, пре свега за Крагујевац и Шумадију. Захваљујући њеном залагању и помоћи, у Клиничком центру Крагујевац, опремљена је комплетно очна амбуланта, Грудно одељење је добило неопходан апарат за ларингоскопију, а стигао је и неопходни дигитални рентген мобилни апарат за потребе операционих сала.

За свој хуманитарни рад, докторка Мима Андрејевић добила је бројна признања, међу којима и Почасни грађанин града Крагујевца, медаљу „Човекољубље“ Српске православне цркве и златну медаљу Српског лекарског друштва.