Део ограде око дечијег Креативног парка, оштећен је током претходне ноћи. Градоначелник Крагујевца, Никола Дашић, осудио је насилничко понашање и позвао надлежне органе да реагују што пре.

Овај вандалски чин који су починили појединци је неприхватљив и недопустив, и сигуран сам да Крагујевчани не желе овакве сцене, нарочито на дечијим игралиштима и у парковима. Град мора да заштити постојећа јавна добра, а подршку за то, сасвим сам сигуран, добићемо од већине грађана. Осуђујем насилничко понашањe и сваки вид уништавања имовине и јавних добара – поручио је градоначелник Дашић.

СПД Раднички у чијој надлежности је и брига о Креативном парку, већ у јутарњим сатима је ангажовало екипу предузећа „Шумадија дес“ да замени оштећени део ограде.

Ово су изоловани случајеви. Ја сам уверен да су Крагујевчани апсолутно свесни колико овај парк значи за нашу децу, као што смо и ми из СПД Раднички свесни да је безбедност наше деце на првом месту. Ми ћемо као друштвено одговорно предузеће већ од данас увести и ноћну службу, имаћемо ноћног чувара, а врло брзо ћемо овај парк покрити видео надзором – рекао је Бојан Илић, директор СПД Раднички.