На састанку представника Града и директора Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља Ненада Поповића са шефом одељења за информисање, комуникацију и медије ЕУ у Србији Пол-Анри Пресеом и његовим сарадницима, разматрани су начини успостављања боље комуникације између Града Крагујевца и делегације ЕУ у Србији.

Република Србија је кандидат за чланство у ЕУ и Европска унија жели Србију у свом чланству, истакао је Пресе и додао да су управо због тога важне све активности које се буду предузимале до тренутка када Србија приступи ЕУ.

Желимо да грађанима објаснимо који су начини да се иде напред ка том циљу, као и да све могућности за повезивање приближимо грађанима, предузетницима, цивилном сектору и надлежнима на локалном нивоу. Када су у питању области као што су: култура, образовање, пољопривреда, желимо да грађанима покажемо како да развијају идеје и постављају циљеве, како да раде на пројектима и учествују у активностима које ће допринети бољем повезивању.

Град Крагујевац настоји да има непосредну комуникацију са Европском унијом, како бисмо боље разумели европске вредности, и како би, с друге стране, Европска унија боље разумела наше потребе, истакла је Данка Андоновски, чланица Градског већа за инвестиције и управљање пројектима.

Са члановима делегације ЕУ ћемо данас обићи три локације које Град има да понуди за Европску кућу или ЕУ инфо центар, чије отварање је наш циљ, јер би се на тај начин остварила директна и непосредна комуникација Града и грађана са делегацијом ЕУ у Србији. Након тога, чланови делегације ће размотрити своја средства и финансије и одредити којом динамиком би се ишло ка том циљу. До тада ћемо бити у комуникацији с члановима делегације ЕУ за све пројекте и идеје које будемо имали и они ће нас у томе подржати, што је и истакнуто на састанку, закључила је Андоновски.