Палата правде, у присуству комплетног државног руковдства, биће предата на употребу, крајем октобра рекла је Маја Поповић министарка правде у Влади Србији која је данас обишла тај објекат. Палата правде у Крагујевцу биће на понос целој нашој држави.

Веома сам задовољна оним што сам видела и са намером сам отишла у ненајављену посету. Објекат изгледа прелепо. Остало је још пар козметичких ствари да се уради.

Министарска правде захвалила се градоначелнику Николи Дашићу на подршци и нагласила да је локална самоуправа, уз ресорно министарство односно Владу Србије која је обезбедила средства, средила околину, прилазне путеве и саобраћајнице.

Град Крагујевац коначно је правосудни центар који покрива територију од готово 2,5 милиона људи, истакао је градоначелник Дашић. Нова Палата правде која се простире на 25 000 квадратних метара је на понос свих нас, сваког грађанина ового града али и државе Србије, поручио је Дашић.

Иначе, у Палати правде биће смештено свих 11 правосудних органа који су радили на више адреса у граду. Бољи услови за рад значе мање заосталих предмета, што ће како се процењује побољшати ефикасност за 30 до 40 посто.