Пакетићи организације из Шкотске за крагујевачке малишане

///Пакетићи организације из Шкотске за крагујевачке малишане

У партнерској сарадњи хуманитарних организација Blaythswood Care из Шкотске и Blaythswood Care из Србије и Центра за социјални рад “Солидарност“ у сали Скупштине града малишанима из социјално угрожених породица у Крагујевцу уручени су новогодишњи пакетићи.

У оквиру дугогодишње сарадње између ове хуманитарне организације и Града Крагујевца поред донација у специјализованим ватрогасним и санитетским возилима, болничком намештају и помагалима, помоћи у контигентима одеће, обуће, хране и хигијенских пакета, пријатељи из Шкотске данас су уручили 250 новогодишњих пакетића за најмлађе суграђане.

Пакетиће су уручили представници Blaythswood Care организација Ален Свансон и Мишел Ливингстон, менаџери за Југоисточну Европу, Давид Армуш, пројект менаџер за Србију. У име града гостима се захвалила и поздравила др Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту.

Овом донацијом осведочено је дугогодишње пријатељство са шкотском хуманитарном организацијом. Поред пакетића и даровања деце уочи новогодишњих и божићних празника, што је пример најлепшег повезивања пријатеља и породице, овакви гестови стварају добре квалитетне генерације које ће памтити и знати да цене такву пажњу. Сигурно је да нема већег дара од дечије радости и насмејаних лица. То мало и лепо упаковано у поклон најбољи је пример доброте, љубави и пријатељства који се годинама негују. Blaythswood Care организација је осведочени пријатељ нашег града јер су много доброте и много помоћи донирали нашем граду.

Према речима менаџера из Шкотске ове године за децу из Србије је припремљено 7 хиљада новогодишњих пакетића. Поред деце из породица прималаца социјалне помоћи у Крагујевцу, пакетићи су уручени и члановима Клуба младих са инвалидитетом, а у плану је да наставе сарадњу и хуманитарне активности.

2018-12-12T16:24:53+00:0012. дец 2018. @ 16:24|Категорије: Односи са јавношћу|
Промени величину слова
Контраст
Ова страница користи колачиће, због унапређења Вашег корисничког искуства. Наставком истраживања странице, Ви прихватате употребу колачића. Ако су Вам потребне додатне информације и/ или не желите да имате колачиће када користите страницу, посетите део О ЗАШТИТИ ПРИВАТНОСТИ. Прихватам