Градоначелник Крагујевца Никола Дашић и помоћник министра правде Славица Јелача обишли су радове на изградњи нове Палате правде у Крагујевцу, која ће бити завршена на пролеће наредне године, што је пре предвиђеног рока. Један од највећих правосудних инфраструктурних пројеката у последњих неколико деценија, који се реализује у Крагујевцу, финансира се из републичког буџета, а укупна вредност радова је око 3 милијарде динара.

Ова зграда одговара значају који правосудни органи имају у Крагујевцу, чиме ће бити створени услови за њихов озбиљан и квалитетан рад, рекла је Славица Јелача, помоћник министра правде, и додала да је Палата правде у Крагујевцу, поред Палате правде у Београду, један од најозбиљнијих подухвата, што је од велике важности имајући у виду значај Крагујевца и чињеницу да град улаже у развој. План је да се радови на изградњи заврше пре рока који је предвиђен за август наредне године. Сигурни смо, а имајући у виду досадашњу динамику, коју смо данас на лицу места пропратили, да ће Палата правде бити готова на пролеће наредне године, истакла је Јелача.

Град Крагујевац je обезбедио парцелу од два хектара, као и изградњу приступних саобраћајница око Палате правде са комплетном инфраструктуром, чија је укупна вредност 57,5 милиона динара. Изградња Плате правде веома је значајна за град Крагујевац, који је препознат као центар региона. Судство у Крагујвцу ће добити на ефикасности изградњом овог савременог објекта, а град на значају заједно са осталим великим пројектима и инвестицијама, истакао је градоначелник Крагујевца, Никола Дашић.

У крагујевачкој Палати правде биће смештено свих 11 правосудних органа. Нова Палата правде, чија је површина 25.000 квадратних метара гради се по најсавременијим стандардима, имаће 24 суднице и 74 кабинета, чиме ће бити обезбеђени услови за ефикаснији рад правосуђа у Крагујевцу и 800 запослених у тим органима.

Састанку са представницима Министартва правде, који је уприличен у Градској управи, поред градоначелника Николе Дашића, присуствовали су Владимир Доби члан Градског већа за инвестиције и управљање пројектима и Александар Милошевић помоћник градоначелника за капиталне пројекте и сарадњу са Владом Србије.