Персонални асистент нова услуга социјалне заштите у Крагујевцу

///Персонални асистент нова услуга социјалне заштите у Крагујевцу

Градско веће на седници одржаној 14. децембра утврдило је предлог одлуке о изменама и допунама одлуке о социјалној заштити града Крагујевца чиме су прецизније одређени критеријуми за остваривање тих права. Одлуком је дефинисано 14 услуга међу којима је новина услуга персоналног асистента.

Она ће бити доступна пунолетним лицима са инвалидитетом са процењеним I или II степеном подршке која је кориснику неопходна за задовољавање личних потреба и укључивања у образовне, радне и друштвене активности у заједници, ради успостављања што већег нивоа самосталности. Уколико одборници усвоје предлог одлуке, услуге Центра за младе, Клуба младих особа са инвалидитетом и Клуба за старије особе прећи ће у надлежност других органа.

Рок за услуге смештаја у Прихватилишту до успостављања другог одговарајућег облика заштите или оспособљавања за безбедан, самосталан живот, биће продужен са 30 односно 60 дана на шест месеци.

Право на ужину у ђачкој кухињи признаје се ученицима основних школа из социјално угрожених породица којима је признато право на новчану социјалну помоћ. Изузетно, корисници овог права могу бити деца: без родитељског старања, самохраних родитеља, из вишечланих породица и са инвалидитетом.

За кориснике чији су приходи до или испод износа новчане социјалне помоћи породице, из буџета града биће обезбеђена средства само за утрошену електичну енергију до 300 kwh месечно по домаћинству, али не више и за потрошњу воде до 3 кубика по члану.

Градско веће на данас одржаној седници дало је сагласност Градској управи за инвестиције за покретање поступка јавне набавке за радове на инвестиционом одржавању моста преко Лепенице „Ћифтина ћуприја“.

Чланови већа одобрили су ЈКП „Градске тржнице“ заузеће јавне површине ради постављања шест пултова за излагање и продају украса поводом новогодишњих и божићних празника на следећим локацијама: лева страна тротоара на релацији РК „22. децембар“ – Основни суд и у улици Краља Петра I део Пешачке зоне између РК „Златна ружа“ и објекта банке.

2018-12-17T11:40:41+00:0014. дец 2018. @ 14:13|Категорије: Седнице Градског већа|
Промени величину слова
Контраст
Ова страница користи колачиће, због унапређења Вашег корисничког искуства. Наставком истраживања странице, Ви прихватате употребу колачића. Ако су Вам потребне додатне информације и/ или не желите да имате колачиће када користите страницу, посетите део О ЗАШТИТИ ПРИВАТНОСТИ. Прихватам