Градоначелник Крагујевца Никола Дашић са сарадницима обишао је данас радове на изградњи новог друмско-пешачког моста преко Бресничког потока у Трмбасу, чија изградња је веома значајна за мештане овог насеља. За мост дужине 20 и ширине девет метара, из буџета града издвојено је 32,4 милиона динара са ПДВ-ом, а 2,5 милиона динара биће утрошено за измештање водоводних и телекомуникационих инсталација.

Почели су радови на изградњи моста са две пешачке стазе, који је веома битан не само за Трмбас већ и за цео путни правац Ждраљица – Теферич. Ради се о мосту који је био урушен након поплава прошле године, због чега је и аутобуски саобраћај у овом делу био прекинут. Мислим да грађани имају разлога да буду задовољни јер ће коначно имати боље услове за живот, рекао је градоначелник Крагујевца Никола Дашић и додао да ће путна и комунална инфраструктура бити један од приоритета локалне самоуправе.

Изградња новог моста у Трмбасу, подразумева и додатне радове, као што је регулација речног корита, водоводне и телекомуникационе мреже, као и реконструкцију приступне саобраћајнице. Извођач радова је фирма Максим градња из Суботице, а рок за завршетак радова је 75 радних дана.