У организацији Асоцијације студената Природно – математичког факултета, а у оквиру пројеката у области омладинске политике које Град суфинансира, почела је Летња школа информатике и моделирања. У кабинетима Института за математику и информатику, за 20 полазника, предавања на тему основе Java i Python програмских језика до 7. септембра држаће професори ПМФ-а.

Град Крагујевац је и ове године подржао Летњу школу информатике кроз пројектно суфинансирање, јер смо прошле године препознали квалитет и одлучили да наставимо са подршком ове а вероватно и наредних година, истакао је Стефан Јовановић помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом. Честитајући организаторима у име Града он је додао да је доношење одлуке о подршци таквог пројекта било једноставно јер ће млади на тај начин стећи нова знања, али и усмерити одлуку о њиховом даљем образовању. Тронедељна школа информатике и моделирања омогућиће стицање одређених знања из програмирања и програмских језика која ће полазницима  бити од користи не само у даљем школовању него и приликом запошљавања.

Према речима Николе Милановића председника Студентског парламента  ПМФ – а, Летња школа информатике намењена је свим узрастима, а ове године фокус је на средњошколцима. Пројектом је предвиђено да кроз три недеље активног рада прођемо кроз основе програмских језика. Ове године је било солидно интересовање, имамо 20 пријављених кандидата од којих очекујемо да након обуке буду спремни да се суоче са неким реалним проблемима које доноси рад у тој области. Позвали смо и колеге који су чист пример лаког запослења, јер су након студирања на нашем факултету дошли до жељеног запослења и позиција.

Летња школа информатике и моделирања је пројекат који су осмислили студенти нашег факултета а реализује се у сарадњи са Градом који је финансира цео пројекат, казала је Верица Јевтић професор хемије и  продекан за финансије ПМФ – а. После три недеље полазници добијају дипломе и надам се да ће бити задовољни оним што ће овде научити. Поред математичких радионица, Летњом школом за информатику желели смо да отворимо врата нашег факултета и да младима приближимо науку.