Од јутрос је на улицама Крагујевца 60 аутобуса јавног градског превоза који саобраћају 21 градском и на 13 приградских линија. Крагујевац је један од првих градова у којем је у оквиру ублажавања мера донетих у циљу спречавања ширења коронавируса, уз посебне мере и по прилагођеном реду вожње почео јавни градски превоз.

На стајалиштима и на самом улазу у аутобус стоји информација о понашању у јавном градском превозу, свако возило је означено, каже Александар Поповић, руководилац Сектора за јавни транспорт путника у ЈКП Шумадија Крагујевац. Улазак путника је на предњим вратима, излазак на задњим, у сваком возилу је јасно означено кретање путника, означена су седишта на којима је забрањено да се седи и обележена су места за стајање. Путници треба да прате те ознаке и да држе безбедну дистанцу у превозу, уз подразумеване заштитне маске и рукавице. Оваквом организацијом у једном возилу може да се превезе 18 путника, додаје он.

Рад јавног градског и приградског превоза путника на територији града Крагујевца организоваће се фазно у складу са препорукама Института за јавно здравље Крагујевац.

У првој фази превоз ће бити организован за запослена лица и децу са родитељима који имају радну обавезу, а која морају да похађају предшколске установе.

Остале фазе рада јавног градског и приградског превоза путника организоваће се у складу са епидемиолошком ситуцијом и по препорукама и инструкцијама Владе Републике Србије, Кризног штаба за сузбијање  заразне болести COVID-19, ресорних министарстава, референтних установа и органа Града.

Допуна еКГ картица може се извршити у свим објектима који имају еКГ налепницу, а од данас и у просторијама Сектора јавног транспорта путника, ул. Краља Петра I 22.

Све информације о реду вожње грађани могу добити на званичном сајту ЈКП Шумадија Крагујевац https://www.kgbus.rs