Са предузетницима и представницима 25 предузећа из области металског и ИКТ сектора и удружења, уговоре о додели подстицајних средстава за подршку привреди  данас је, у присуству члана Градског већа за привреду Радомира Ерића, потписао Дејан Ружић, начелник Градске управе за  развој и инвестиције.  Град Крагујевац први пут на овај начин помаже и подстиче развој постојећих предузећа, која ће добијена средства искористити, како су у својим плановима навели, за додатно запошљавање, осавремењавање производње, боље позиционирање на тржишту и конкурентност, улазак на тржиште добављача већих производних компанија, набавку нових софтвера и лиценци и обуку младих у ИКТ сектору. За овај програм подршке град је из буџета издвојио 8, 23 милиона динара.

Град Крагујевац први пут спроводи меру подршке привредника, предузетника и организација и удружења који најмање годину дана обављају привредну делатност у Крагујевцу . За компаније које раде у Крагујевцу важно је да остварују већи профит И запошљавају нове раднике а ово је начин да их, као локална самоуправа, подржимо у томе, каже  Радомир Ерић, члан Градског већа за привреду.  Ове године подстицајна средства су добила предузећа, предузетници из металског сектора и три кластера. Металски сектор је приоритет јер је део локалног економског развоја али је и значај део Стратегије развоја града. Нећемо запоставити ни остале индустријске гране али нам је битно да се ова средства утроше на најбољи могући начин, да мониторинг нема никакве примедбе како бисмо за  наредну  годину издвојили већа средства и дали већу подршку компанијама које раде у Крагујевцу све у циљу већег утицаја на тржишту, профита и већег запошљавања.

Привредну ситуацију у Крагујевцу Ерић је оценио као изузетно добру јер свакодневно се одржавају састанци и контакти са потенцијалним инвеститорима. Осим оног што је најављено са републичког нивоа, сасвим су извесне још неке инвестиције које ће значајно допринети новом запошљавању радника. На евиденцији Национале службе  први пут је испод 14 хиљада незапослених што је раније било и 25 хиљада незапослених, каже Ерић и  истиче да је то јасан помак и резултат да је привреда Крагујевца у великом замаху као И да је томе највише доприносе страни инвеститори, свакако не можемо и не смемо занемарити домаће компаније које шире своје капацитете, закључује он.

Вођени интересима привредних субјеката и структурних кластера, који послују на територији града Крагујевца и то у областима ИКТ-а и металске делатности, а на основу дугорочног плана развоја, град Крагујевац је први пут увео меру подршке, а то колико значи говори и број пријава за бесповратна средства, казао је Дејан Ружић, начелник Градске управе за  развој и инвестиције. У оквиру прве, од мера које планирамо у наредном периоду, учествовало је 22 привредна субјекта, односно предузетника од којих је 15 из металске делатности и седам из сектора ИКТ-а и три структурна удружења. За ИКТ сектор максималан износ је 200 хиљада динара, 300 хиљада за металску делатност и за кластере милион динара, а укупан износ који је град за ове мере издвојио је 8,23 милиона динара. О условима под којима су добијена подстицајна средства Ружић каже да је основни био да раде дуже од годину дана у Крагујевцу, да нису у процесу блокаде, да нису смањивали број запослених у последњих годину дана за више од десет посто, одређен број запослених и да у претходном периоду нису користили слична средства.