Због погоршања епидемиолошке ситуације и повећања броја новозаражених коронавирусом у читавој у Србији, па и у Крагујевцу где је број инфицираних грађана поново троцифрен, комунална инспекција је у последњих недељу дана појачала инспекцијски надзор у примени противепидемијских мера.

У угоститељским и осталим објектима свакодневно се контролише се ношење заштитних маски, постојање дезобаријера и дезинфекционих средстава и број лица у објекту. У последњих недељу дана привремено смо на 72 сата затворили 19 угоститељских објеката а за седам изрекли казне у распону од 150.000 до 300.000 динара, казао је Војин Вранић, начелник Одељења инспекцијског надзора комуналних делатности и комуналних послова и додао да ће се појачан инспекцијски надзор наставити активно и наредних дана.

Епидемиолошка ситуација на жалост се поново погоршава и сви морамо да покажемо велику дозу одговорности казао је Ивица Момчиловић заменик градоначелника града Крагујевца и још једном позвао све суграђане, установе, институције и угоститељске објекте да воде рачуна о мерама које су на снази. Град Крагујевац разуме наше суграђане, да је пуно времена прошло, да смо сви нервозни и да желимо да се вратимо нормалном начину живота, али једини пут и начин за то је да се прдржавамо онога што нам струка каже. Верујем да ћемо се уз имунизацију, која се у држави спроводи на највећем могућем нивоу, врло брзо када се услови за то стекну, вратити нормалном начину живота. До тада, казао је, ми морамо да радимо свој посао и контролишемо објекте који су мање савесни или несавесни. У овом моменту имамо појачан ниво контроле у целом граду и то је нешто што морамо да радимо за добробит свих суграђана, поручио је Момчиловић и уз захвалност на стрпљењу и одговорноасти упутио апел свима на поштовање противепидемијских мера.