Прва беба рођена у Новој години по Јулијанском календару је дечак Василије, тежак три килограма. Порођај је био природним путем у епидуралној анестезији и беба је добила највишу оцену. На свет га је донела тридесетогодишња Тијана, иначе бабица у породилишту УКЦ-а. Василије је друго дете у породици Аћимовић, али како др Александра Димитријевић, директорка Клинике за гинекологију и акушерство каже, срећне су и Тијанине колеге што су и мама и беба добро али и што су постали богатији за још једну принову у свом колективу.

И прву бебу рођену у православној Новој години град Крагујевац је даровао поклон честитком у износу од 100.000 динара. Немањи Аћимовићу, оцу малог Василија поклон честитку, у име града, уручила је чланица Градског већа за локалну самоуправу Сања Туцаковић.

Град Крагујевац дуги низ година додељује поклон честитку прворођеној беби у Новој години и по грегоријанском и по јулијанском календару. Вредност честитке је 100 хиљада динара и то је начин да финансијски помогнемо породице на самом почетку најважније улоге и задатка у животу сваког појединца, у родитељству, рекла је Сања Туцаковић, чланица Градског већа.

Иначе, од 1. до 14. јануара 2022. године у породилишту Универзитетског клиничког Крагујевац рођено је 58 беба.