Прва беба рођена у Новој години по Јулијанском календару је дечак, кога је шест минута после поноћи на свет донела мама Ана Аничић. Беба тешка 4190 грама, дужине 55 цм, по рођењу је добила највишу оцену, а према речима др Татјане Кастратовић беба и мама се осећају добро.

И прву бебу рођену у православној Новој години град Крагујевац је даровао поклон честитком у износу од 100.000 динара коју је уручио председник Скупштине града Крагујевца Мирослав Петрашиновић.

Ово је најбољи могући начин да се започне православна Нова година. Посебно се радујемо што је ово треће дете у породици али и када чујемо да је што више породица које имају двоје или троје деце. Традиционално смо уручили симболични поклон за дечака и његову породицу, као и за особље породилишта Гинеколошко акушерске клинике Клиничког центра, које не само за православну Нову годину, Божић, Васкрс него и осталих 365 дана у години у свим условима даје максимум од себе да помогне нашим породиљама и трудницама да на адекватан начин што више беба донесу на свет, казао је Петрашиновић.

Све бебе рођене током данашњег дана од града Крагујевца добиће и кенгур носиљку.

Иначе, од 1. јануара 2021.године до данас у породилишту Клиничког центра Крагујевац рођено је 80 беба.