Помоћник градоначелника за међународну сарадњу Борис Ковачевић, састао се у Републици Српској са начелником општине Фоча, Миланом Вукадиновићем и том приликом разговарао о будућој сарадњи градова пријатеља у областима културе, туризма, спорта, али и привреде и предузетништва.

Радни састанак са представницима општине Фоча организован је у склопу одласка Крагујевачког ватерполо клуба Раднички на турнир Регионалне ватерполо лиге, који ће бити одржан у Сплиту.

Путовање ватерполо тима Раднички, шампиона из Крагујевца, на турнир Регионалне ватерполо лиге у Сплиту искористили смо да посетимо и друге градове пријатеље с којима имамо развијену сарадњу, a међу њима је и општина Фоча, казао је Ковачевић. У оквиру манифестације Дани Републике Српске, делегација општине Фоча, недавно је посетила Крагујевац и том приликом су дефинисане области у којима постоји простор за сарадњу два града пријатеља. На састанку у Фочи, казао је Ковачевић, конкретизовали смо наше планове и активности о којима смо у Крагујевцу разговарали. Поред сарадње у областима културе, спорта и унапређења заштите животне средине, једна од тема била је и туризам, јер ће Фоча у наредном периоду,  имајући у виду природна богатства краја којим је окружена, покренути низ привредних активности.

Још једна од значајних тема била је повезивање привредника градова пријатеља, тако да је на састанку договорена посета делегације Фоче Крагујевцу, коју ће предводити начелник општине Милан Вукадиновић, најавио је Ковачевић.