Од сутра до понедељка важиће мере које су биле на снази претходног викенда. Нађено је једно компромисно решење с обзиром на то да су у свим земљама у окружењу, и у Европи, мере много оштрије и дуго трају – рекла је у изјави за наш сајт Гордана Дамњановић, координаторка за примену противепидемијских мера града Крагујевца, која је у име града присуствовала данашњој седници републичког Кризног штаба.

Пооштравање мера значи да могу да раде прехрамбене продавнице, апотеке, ветеринарске станице, бензинске пумпе… Привреда ради, индустрија ради, раде вртићи. Шалтерска продаја хране је забрањена, али достава хране може да ради, неке од услужних делатности ће радити. Све друго је забрањено, кафићи, ресторани, салони, теретане, кладионице. Забрањена су велика окупљања, организовање концерата, журки итд. Поред пооштравања мера и појачана имунизација је начин да се оваква ситуација превазиђе што пре – рекла је Гордана Дамњановић.

Када је реч о имунизацији у Крагујевцу, она се одвија појачаним темпом, Дато је 68 334 доза вакцина, и од тога је око 28 376 суграђана потпуно завршило процес вакцинације. Као координаторка за примену противепидемијских мера града Крагујевца упутила је апел суграђанима да поштују прописане мере које су вид подршке здравственом систему и здравственим радницима који су тренутно под највећим оптерећењем.