Мештани села Дулене после више од четрдесет година добили су асфалт испред својих домаћинстава а како кажу лакше ће бити и да приђу својим њивама и шумама за припрему огрева за зиму. Завршне радове на асфалтирању локалног пута у овој месној заједници са сарадницима обишао је данас градоначелник Крагујевца Никола Дашић.

ЈКП Шумадија непрестано има посла и асфалтира како сеоске путеве тако ради и на одржавању и припремама за асфалтирање у граду. Сигуран сам да у сваком селу или улици у граду које раде и асфалтирају, радници комуналног предузећа буду добро дочекани па овај тежак посао има и ту добру страну. У Дуленима је асфалтирано нешто више од пола километара пута, то је град Крагујевац коштало близу пет милиона динара али је битно шта то значи за ове људе, каже градоначелник Никола Дашић. Он је подсетио да је ове године из буџета града за асфалтирање путева издвојено око 200 милиона динара.

Осамдесетчетворогоодишњи Марковић Петар, рођени Дуленац каже да памти много тога и доброг и лошег и да је ово асфалтирање било обећано још пре две деценије али до данас се није десило. Многи претходни градоначелници су обећавали али ево од Дашића смо добили асфалт испред наших домаћинстава, каже Петар и додаје да су раније људи одлазили са села али су данас мало другачије прилике. Осим што се обнављају старе куће, много младих породица купују земљу и граде нове куће, наше село оживљава.

До врха села има још нешто више од километра где има око тридесет кућа, што староседелаца што викендаша и оних који тек граде куће овде, каже Мирослав Марковић, пензионер који се после радног века вратио у родне Дулене. Било је много тешко јер је пут био нераван, пун рупа и каљав после падавина. Ово смо дуго чекали и на крају смо добили асфалт који ће користити не само домаћинствима дуж пута већ и мештанима који овуда пролазе до својих њива и шума за припрему дрва за огрев, рекао је Мирослав и захвалио се у име свих мештана Дулена.

Припремне радове и асфалтирање локалног пута у МЗ Дулене обавља ЈКП Шумадија. У оквиру припремних радова обављено  је опсецање ивице пута, скидање постојеће подлоге и уградња каменог материјала, а након постављања завршног слоја асфалта биће уграђене банкине од каменог  материја. У саобраћајницу дужине 570 метара и просечне ширине 2,7 метра биће уграђено 275 тона асфалтне масе.